פאד קפאו
של השף יניר גרין ממסעדת טייגר לילי
מצרכים (למנה אחת):
0 גרם בשר בקר קצוץ היטב בסכין חדה | 25 גרם שעועית ירוקה טרייה חתוכה | 10 גרם עלי קפאו או בזיליקום | 30 גרם רצועות פלפל אדום | כפית שום כתוש | כפית צ`ילי אדום טרי קצוץ | שמן צמחי | 1 ביצה
לרוטב
כף סויה מתוקה | כף רוטב צדפות | כפית סוכר | כף סויה | קורט פלפל לבן | 2 כפות רוטב דגים
אופן ההכנה:
מניחים במיקסר עם וו לישה את המים, המלח והשמרים. מוסיפים את הקמח לפיצה בהדרגה, תוך כדי לישה. לשים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה. מחלקים ל- 6 כדורים, מכסים במגבת רטובה ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר כ- 4 שעות.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס. מחממים ווק ומוסיפים 2 כפות שמן צמחי, מוסיפים את הצ`ילי והשום, מוסיפים את שאר מרכיבי המנה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הרוטב וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים נספגים בבשר. מחממים מחבת ומכינים בה ביצת עין. מגישים לצד אורז לבן וביצת העין.