לבצק: 2 כוסות קמח שטיבל מס` 2 | כפית מלח | כף שמרים יבשים | כפית סוכר | 2 כפות שמן זית | 3/4-1 כוס מים פושרים
מילוי עלי זעתר טריים עם בצל וסומק: 2 כוסות עלי זעתר טריים | 1 כוס בצל חתוך לקוביות | כף סומק | מלח | פלפל | שמן זית | מילוי עגבניות, קונפי שום ועלים ירוקים (קייל או מנגולד) | 2 ראשי שום מופרדים לשיניים וקלופים | 4 עגבניות עסיסיות ובשלות | 6 עלי מנגולד או קייל | גרידה מלימון אחד | פלפל חריף | 6 ענפי כוסברה | 1כוס שמן זית | מלח | פלפל
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק: לתוך קערת מלוש, מכניסים את כל החומרים מלבד המלח. מעבדים כ- 5 דקות. מוסיפים את המלח. מעבדים עד שמתקבל בצק שנמתח היטב. משאירים לתפיחה של כשעה בקערה משומנת בשמן זית.
אופן הכנת המילוי עלי זעתר: מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את הסומק ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את עלי הזעתר, מלח ופלפל. מטגנים כ- 5 דקות נוספות.
אופן הכנת המילוי עגבניות, קונפי: בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות עם שיני השום ושמן הזית. (במידה ואינו מכסה את הסיר, יש להוסיף שמן לכיסוי כל השיניים). חוצים את העגבניות, מרוקנים את הזרעים, חותכים את בשר העגבניות לקוביות קטנות. קוצצים על עלי המנגולד / קייל וכן את הפלפל החריף ואת עלי הכוסברה. במחבת עם שמן זית מקפיצים את קוביות העגבניות עד שמתרככות. מוסיפים את העלים הקצוצים, גרידת לימון, מלח פלפל.
אופן הכנת הקראס: קורצים את הבצק ל- 6 עיגולים, עוטפים בשמן זית, מניחים על תבנית משומנת בשמן זית. על משטח משומן מרדדים את הבצק עד דק מאוד, מותחים עם הידיים. מניחים 2 כפות של המלית באמצע הבצק, מקפלים פנימה 3 צדדים, כך שמתקבלת אוזן המן גדולה. אופים על אבן אפיה עם נייר אפיה, בתנור שחומם לחום מרבי כ- 5 דקות מכל צד, עד להזהבה. מגישים עם הסלסה.
רוטב הסלסה: מערבבים את תוך העגבניות שרוקנו קודם עם: עלי כוסברה קצוצים, פלפל חריף קצוץ, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפלשחור. לצד הטונה מניחים את השומר המוחמץ.